به گزارش گروه خواندنیهای مشرق به نقل از ایسنا، حافظه کاري يا همان حافظه كوتاهمدت که به ما کمک ميکند تا شماره تلفنهاي جديد، و يا محل گذاشتن دسته کليد را به ياد بياوريم، در دوران سالمندي ضعيف ميشود، زيرا پيوندهاي عصبي که اين اطلاعات را در مغز ما نگاهداري ميکنند، ضعيفتر ميشوند.
مطالعه تازهاي بر روي ميمونهاي رسوس نشان داد که بستن مسيرهاي خاصي در مغز تا اندازهاي اين روند را معکوس کرده و سلولهاي مغزي را به مرحله جوانتري از فعاليتشان باز ميگرداند.
پژوهشگران دانشگاه ييل در آمريکا هماکنون در حال به کار گرفتن آزمودنيهاي انساني هستند تا در يک آزمايش باليني تعيين کنند که آيا guanfacine، دارويي که هم اکنون براي درمان بيش فعالي در بزرگسالان استفاده ميشود، ميتواند حافظه کاري را در سالمندان بهبود بخشد يا خير.
مطالعه تازه انتشار يافته در مجله علمي «نيچر»، براي اولين بار به بررسي اين موضوع پرداخت که چگونه با بالا رفتن سن، کنشهاي سلولهاي عصبي در قشر پيش پيشاني که عهده دار انديشه و عمل است، دچار تغيير ميشود.
آزمايشها بر روي حافظه کاري شش ميمون جوان، ميانسال، و پير نشان داد که شبکههايي از سلولهاي عصبي در مغز که به صورت تمام وقت در حال شليک کردن هستند تا اطلاعات را در ذهن نگهداري كنند، با گذشت سالها کندتر ميشوند.
دانشمندان در پي دستيابي به درماني براي كاهش از دست دادن حافظه در ميانسالي و سالمندي، با کشف دارويي که مغز را به دوران جوانياش باز گرداند، هستند.